Spring naar inhoud

Je impact op het web

Je aardse leven is een persoonlijk zielsplan, waarbij je de hoofdrol hebt. Alles en iedereen in je leven is dienstbaar aan dit plan. Dit klinkt misschien hooghartig, maar vergeet niet dat dit voor iedereen geldt. Anderen zijn dienstbaar aan mijn zielsgroei en ik ben dienstbaar aan de zielsgroei van anderen. Jouw zielsplan is dus niet een afgescheiden opzichzelfstaand project, maar een ingewikkeld, met elkaar verbonden project.

Zielsgroei

Dat alles en iedereen dienstbaar is aan jouw zielsgroei is vooral moeilijk te bevatten als het gaat om pijnlijke ervaringen. Hoe kan iets dat traumatisch en pijnlijk is, dienstbaar zijn? De vraag die je jezelf kunt stellen is: “Wat heb ik van deze ervaring geleerd”? Je hebt misschien geleerd om beter je grenzen aan te geven, beter met emoties om te gaan of te vertrouwen op je buikgevoel. In wezen is dus niets goed of slecht, maar neutraal en bedoeld om je te helpen de beste versie van jezelf te worden. Alhoewel dit op zielsniveau wordt begrepen, is dit op menselijk niveau ondenkbaar. Toch wil ik je uitdagen vaker vanuit dit perspectief naar je eigen leven en de wereld te kijken, omdat dit ervoor zorgt dat je minder snel getriggerd wordt.

Spinnenweb

Een metafoor voor het zielsplan is het spinnenweb. Als je naar een spinnenweb kijkt, dan zie je dat alle lijnen met elkaar verbonden zijn. Je staat zelf in het midden en elke overlappende lijn is een ander mens. Je bent misschien niet altijd direct verbonden met elkaar, maar wel altijd indirect. Het is daarom zo belangrijk dat je je gedachten en je daden zorgvuldig kiest, omdat het van invloed is op het gehele (spinnen)web. Elke gedachte, elke daad en elke emotie beweegt zich voort in het web en heeft direct of indirect invloed op andere mensen. Aan jou de vraag: “Welke impact wil je op het web hebben”?

Gepubliceerd inMindset